Bojovníci přicházejí

17. 06. 2015 22:33:02
V uprchlické vlně se do Evropy vydávají pouze mladí, silní muži, všichni odhodláni své nové působiště infiltrovat a později podrobit sobě a své ideologii/náboženství. Vážně tomu chci věřit?

Zjišťuji, že se často opakuje a tak se tedy postupně stává v mnoha nedostatečně otevřených myslích faktem tvrzení, že v uprchlické vlně se do Evropy vydávají pouze mladí, silní muži, všichni odhodláni své nové působiště infiltrovat a později podrobit sobě a své ideologii/náboženství. Já tedy nejsem úplně naivní a nepopírám, že takoví na bárkách jsou. Nicméně taková generalizace, jako ostatně každá jiná, je zákonitě špatná a vede tedy ke špatným závěrům.

Opakuji, jsem pevně přesvědčen, že na mnoha z těch bárek jsou i odhodlaní teroristé. Ale vím také, že už jich spousta v Evropě je a nemuseli se složitě plavit. K zapamatování je určitě jméno Mohamed Merah a příběh jeho rodiny, například.
Naopak, ten paradox, dnes je pro tyto kreatury složitější odejít do svého vysněného světa podle IS. Někdy jim dokonce vlastní rodiče brání odjet, strašné. Nebo žalují stát, že jejich ratolest pustil!

Stejně tak ale vím, že za největší epochou čistého zla v moderních dějinách stál Evropan, následovaný bandou blonďáků. Nepotřebovali jsme import z venku, naopak Evropa byla čistý exportér hrůz. U nás v Brodě také neútočil muslim, ani na škole ve Žďáru, stejně jako pravděpodobně nestřílel v Brně na auto... nechat za sebou spoušť umí i našinec, bohužel. A to nemluvíme o zlatých padesátých... takové malé, české, in-house peklíčko.

Přijměme tedy vlnu migrantů jako nepříjemnou, náš svět ohrožující, nicméně zcela jasnou skutečnost, která nezmizí jen proto, že si to budeme všichni opravdu usilovně přát. Hrát si na ANO/NE je pozdě, tedy alespoň při zachování elementárních pravidel humanity a křesťanské Evropy, kterou tak moc chceme bránit. Tak si ji nezničme nakonec sami.

Měla by se opravdu vést rychlá diskuse, jak se připravit a přizpůsobit, podobně jako se vede diskuse o zastavení nebo raději přizpůsobení změnám klimatu.
Mimochodem, nepochybuji ani vteřinu o korelaci mezi těmito jevy. A ani před jedním nepomůže schovávat se za bukem.

Úvodem jsem zmínil ten diskutéry oblíbený axiom, že na bárkách se plaví POUZE bojovní, mladí, zdraví muži. V ultimátní verzi je doplněn o fakt, že všichni se plaví s mobilem (který u nás má každý bezdomovec a divné to není) a dokonce, jak jsem si dnes všiml, že se plaví ve značkovém oblečení. Tak schválně, jsou v Etiopii fronty před Adidasem nebo jde o oblečení rozdělené ze sběrných kontejnerů rozmístěných po Evropě? Opravdu závidíme těmto plavcům i trička? Bože...

A není nakonec logické, že prvně odejde, pravda - špatně informovaný, otec od rodiny nebo nejstarší syn, který pomůže ostatním, až se v ráji uchytí? Jasně, teď úplně vidím ty tváře těch, co se mnou nikdy nebudou souhlasit... což ale nesnižuje logiku takového chování a vyslání předvoje. A ano, je děsivé, ta dnešní čísla násobit "druhou vlnou", proto se připravme.

Někdy ta paranoia vyvře i v podobě amatérského posouzení psychologického profilu na základě fotek. Posoudit může každý sám.

Ale každý může posoudit i jiné zdroje:
Z 58,000 uprchlíků je v Itálii 9,000 dětí, z toho 3,160 bez doprovodu!
A doporučuji také skvělou fotogalerii Reuters. Saracéni na hradbách, jeden vedle druhého...

Nebuďme slepí k rizikům této katastrofy. Neměli bychom ale ani být hluší k volání o pomoc. Už jsem to jednou psal, jsme bohatá země. Většina světa to ví, jen tady v Čechách to tak vidí málokdo. Srovnejte miliardy za Blanku, kterou se nejezdí, s loňskou pomocí 35 miliónů korun, kterou jsme jako stát a společenství poslali... 3,50 na jednoho?
Haló, lidi, vážně???

Něco jde dohnat soukromě, třeba přes Unicef. Vím, peníze samotné problémy nevyřeší. Ale je to lepší než sedět a nadávat, že "se nic nedělá".

Autor: Martin Fafílek | středa 17.6.2015 22:33 | karma článku: 10.68 | přečteno: 862x

Další články blogera

Martin Fafílek

Administrativa? Papíry? Se asi zabiju... nebo si přidám

Každý nadává na byrokracii a formuláře. Ale snad každý Čech je v duchu miluje. A rád si přidá, když může.

6.2.2023 v 17:57 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 81 | Diskuse

Martin Fafílek

Hazardní hra kandidáta AB

Rozmohl se nám tu v minulém týdnu takový nešvar. Politici si kupují voliče za jejich vlastní peníze.

29.1.2023 v 19:41 | Karma článku: 22.37 | Přečteno: 504 | Diskuse

Martin Fafílek

Pravicové řešení daní bez racionality

„Nejsou žádné limity a žádný sektor z té debaty vyjmut není. Nikdo si nemůže být jist,“ říká ministr financí. Co to je - státní racketeering? To je ta změna?

1.7.2022 v 11:53 | Karma článku: 18.42 | Přečteno: 432 | Diskuse

Martin Fafílek

Jakou další bejkárnu může provést Putin Západu?

Sledujeme ekonomický kolaps Ruska, neschopnost jeho armády chovat se efektivně a neuvěřitelnou schopnost chovat se jako barbaři. Nic, co by Čechy mělo překvapit. Co bude dál? Pokud Rusák chápe obchod... jsme v průšvihu

11.3.2022 v 9:26 | Karma článku: 14.23 | Přečteno: 494 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.56 | Přečteno: 274 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.52 | Přečteno: 475 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.19 | Přečteno: 114 | Diskuse
Počet článků 57 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1042

pomalý půlmaratónec, neostrý fotograf, špatný golfista, fanda dobré muziky, majitel ruční pily a do toho všeho umírněně přesvědčený zastánce základních ideí EU

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...