Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak nějak jste se zcela odchýli od reality. Policie nic neomlouvá a muž je viněn z poškozování cizí věci.Rv

„Muž sochu nechtěl zničit nebo poškodit, mělo to bohulibý záměr,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan. Cizinec se navíc už hned po popsání sochy rozhodl jakoukoliv škodu uhradit. Na posun v kauze jako první upozornil server Lidovky.cz.

Ani to ho ovšem nevyviňuje z trestného činu poškození cizí věci, navíc chráněné zvláštním předpisem. Socha je totiž památkově chráněná.

Server iDNES.cz původně psal, že policie muže nevnímá jako vandala. Nejednalo se o přesné vyjádření. Policejní mluvčí Tomáš Hulan serveru Lidovky.cz řekl, že v tomto případě by se od termínu vandal oprostil.

Zdroj: http://praha.idnes.cz/praha-1-prazska-policie-karluv-most-arabsky-napis-neni-to-vandalismus-12m-/praha-zpravy.aspx?c=A170906_141958_praha-zpravy_turc

1 2
možnosti
MF

nedá mi to. Policie ho neomlouvá? Sám citujete pana Hulana, to skoro jako omluva vypadá :) A že není vandal? Pardon, ale právě o tomhle schovávání se před realitou píšu.

Nabídka úhrady škoda je předpoklad k řešení, možná i polehčující okolnost, ale nic víc, sama o sobě podstatu činu přece nemění

0 0
možnosti

Známe skutečně přesný překlad toho nápisu?

0 0
možnosti
Foto

To není důležité. Měli ho zadržet, požádat nějakou restaurátorskou firmu aby nápis odstranila a tyto peníze pak po něm požadovat.

1 1
možnosti
Foto

Je to proto, že se lidé bojí zasáhnout proti vandalům, kteří ničí cizí majetek.

1 0
možnosti
VV

Policie je plne vytizena capim hnizdem, na takovy prkotiny nema cas.

1 0
možnosti
Foto

Na Karlově mostě se dnes stejně skoro nic fotit nedá kvůli těm kvanůtm turistů...Váš odkaz je na článek.z roku 2012. :-)

0 0
možnosti
MF

Dobrý den, v pět ráno je turistů o poznání míň a lepší světlo (v červnu), ale o tom to není. Odkaz je ilustrativní na dvojí metr, který si zavádíme a omlouváme si jeho existenci. A o tom je článek (snad) víc, než o počmáraném Františkovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1043x
pomalý půlmaratónec, neostrý fotograf, špatný golfista, fanda dobré muziky, majitel ruční pily a do toho všeho umírněně přesvědčený zastánce základních ideí EU

Seznam rubrik