Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

Vítězem voleb je ten, kdo buď získá nadpoloviční většinu, nebo dovede sestavit koalici. Takže tady žádný problém.

A když někdo volí ODS, tak to je do značné míry jako volit SPD - obě strany jsou parochiální a proti-evropské, které zemi dále rozhodně neposunou ;-)

1 3
možnosti
MF

protievropský je Klaus, Zahradil a pár dalších, snad ne celá strana... ale to poví historie. dál bych do toho nezabrušoval, abych z toho nemusel vybrušovat

0 2
možnosti
Foto

Myslím, že vůbec nechápete rozdíl mezi komunální a parlamentní politikou. V zastupitelstvech obcí se řeší praktické věci jako je správa obecního majetku, odvoz odpadků, územní plán obce atd. a to všechno v mezích zákona, které určuje ta státní politika. Nevidím důvod, proč by se ODS nemohla shodnout s SPD na tom, zda opraví dříve chodníky nebo městský bazén. Samozřejmě na státní úrovni je to o něčem jiném, tam by taková spolupráce napříč politickým spektrem fungovat nemohla.

6 0
možnosti
MF

morálka a blbost je jen jedna. Ani pravá ani levá. V obci nebo v Parlamentu.

2 0
možnosti
MK

Dovolím si otázku:

Jak chcete v Ústavě zajistit aby vítěz voleb byl schopen sestavit nadpoloviční většinu? Domnívám se, že zajistit toto zákonem prostě nelze.

1 1
možnosti
Foto

Jedině většinový systém "Vítěz bere vše", ale to by asi nebyl dobrý nápad.

0 0
možnosti
PL

P74e63t37r 76L38a22n77g80e13r

8. 10. 2018 10:23

V komunálních volbách v pohodě a čistým svědomím volím dvanáct lidí z ODS a doplňuji to dalšími třemi z jiných stran. Ti lidi se opravdu o obec staraji. Ale není to o straně, ale o konkrétních lidech. Kdybych žil v sousední obci, tak tam podobnou úlohu svědomitě plní lidé z ČSSD.

V parlamentních volím tradičně ODS, ale tentokrát jsem fakt naštvaný za to, že sedí na zadku, nechají celkem v poklidu vládnou koalici s podporou komunistů a není o nich nic slyšet.

5 0
možnosti
RC

Pokud jste z Kladna, pak Vase zklamani ze spoluprace s SPD chapu.

Ale to, co jste napsal to PS je totalni nesmysl.

4 1
možnosti
Foto

On je obrovský rozdíl mezi komunální politikou a politikou celostátní. V té komunální jde především o společně cíle v rozvoji daného města či kraje. Tam mohou mít i zdánlivě neslučitelné koalice své opodstatnění a společné cíle.

9 0
možnosti
MF

no a podle mě, kdo má společné cíle s SPD je na jejich úrovni, tedy pro mě nevolitelný. Ostatní mohou volit koho chtějí, nemám s tím problém.

0 1
možnosti
AL

Proč jsem podruhé naposledy volil ODS ??

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Třeba jste něco pochopil? Nebo dostal rozum? Možná jste se rozhodl se řídit vlastním úsudkem? Třeba jste se rozhodl, že už budete uvažovat realisticky sám za sebe? Anebo jste se zařekl, že už nebudete podléhat mediálnímu tlaku?

Kdo ví? Možností je hodně.

:-)

1 1
možnosti
PB

P93e79t57r 37B41u72r39i94a53n

7. 10. 2018 22:04

ODS mně připadne jako jediná volitelná. Já je volím furt. I když ten papalášskej klientelismus, který dávala na odiv v dobách kdy mlaskala, to byl fakt děs.

10 1
možnosti
Foto

I91v67a13n 61M59a89r68e71k

7. 10. 2018 20:17

Karma p.Fafílku, jó tam to tedy bude mazec. R^ 8-o

3 3
možnosti
Foto

Mě nedoběhli, stačí trochu pozorněji zaostřit a stále vidím ty samé klausovsko- langrovsko - bémovské úlisné tváře. Škoda pana Fialy, jeho píle a inteligence je hodna lepšího společenství.

3 6
možnosti
SB

Jestli současná doba neskončí nějakým ekologickým nebo společenským kolapsaem, ale ne nějakým dočasným, nýbrž totálním, po kterém už by se nepsaly dějiny, tak po nějakém čase budou příští blogeři psát podobné blogy jako vy, pouze budou na pravou míru uvádět naivní představy a ušlechtilosti různých Havlů, Halíků, Schwarzenbergů, Rumlů, Marvanových a také Fialů.

Sentimentální kýče z dávných dějin rozkrýváte realisticky, ale sentimentálním kýčům dnešní doby patrně věříte.

8 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1043x
pomalý půlmaratónec, neostrý fotograf, špatný golfista, fanda dobré muziky, majitel ruční pily a do toho všeho umírněně přesvědčený zastánce základních ideí EU

Seznam rubrik